Srpski  |  English

Projektujemo, izvodimo i održavamo zelene površine

Ono što nas preporučuje je to što poznajemo i poštujemo prirodu, uvažavamo i štitimo interes klijenta, posedujemo znanje, iskustvo i efikasnost.

Stručan izbor biljaka je najvažnija stavka pri uređenju vrta od koje zavisi funkcionalnost, vitalnost i dobar izgled Vaše zelene površine. Harmonična kompozicija biljaka različite teksture i forme, boje lista i cveta, odrediće karakter Vašeg prostora. U zavisnosti da li ste skloni savremenom dizajnu ili više volite da uživate u prirodnom rustičnom ambijentu, dobar izbor biljaka i njihova kombinacija  kreiraće željeni ambijent i oplemeniće Vaš životni i radni prostor. 

Vegetacija može da posluži kao zamena za inertne materijale, što je naročito važno u urbanim sredinama. Zeleni zid, živa ograda, pokrivači tla, zamena su ili dopuna za betonske i metalne elemente. Dobar izbor biljaka koje su otporne na gradske uslove, na dim i prašinu i na ekstremne klimatske uslove smanjiće troškove održavanja zelenila i obezbediti zdrav i reprezentativan izgled zelene površine.

Za pravilan i uspešan izbor biljnog materijala treba poznavati karakteristike pojedinačnih vrsta, njihove zahteve u odnosu na kvalitet i tip zemljišta, izloženost suncu, potrebe za vodom i prihranom. Zato je jako važno već u fazi osmišljavanja zelene površine konsultovati stručno lice koje će napraviti adekvatan predlog ozelenjavanja.

Ozelenjavanje dvorista
Ozelenjavanje dvorista

Ozelenjavanje vrta
Ozelenjavanje vrta

Uredenje vrta
Uredenje vrta